Магазин IKEA

IKEA София е първият магазин на територията на България, част от световната търговска верига IKEA, разполагаща с над 300 магазина в 37 страни, специализирани в продажбата на мебели и обзавеждане за дома и офиса с оборот над 18 млрд. долара годишно. Магазинът е позициониран на околовръстния път в София с площ над 30.000 м². Общият размер на инвестицията ще надмине 50 млн. евро, като компанията има намерение да изгради три магазина в страната. В България се произвеждат компоненти за мебелите на ИКЕА за над 45 млн. евро на година.
Голяма част от подовата настилка бе възложена за изпълнение на Кемобау Интернационал ООД. Благодарение на модерната технология, добрата организация на работния процес, високотехнологичната механизация и квалифицирания персонал, с които Кемобау се отличава, успешно и в срок беше изпълнена общо 9.100 м² шлайфана бетонна настилка, от която 1.100 м² подово покритие на сервизното помещение, разположено на партера на сградата и 8.000 м² в зоната за товаро-разтоварни дейности и зоната за самообслужване, които се намират на втория етаж на магазина.
Подовота настилка в зоната за самообслужване е изпълнена изцяло с Laser Screed – специализирана машина за полагане на бетон. Равнинността на бетоновото покритие е постигната в границите на ± 4мм, което е много по-малко от позволените спрямо немския стандарт DIN 18202. Този факт допълнително потвърждава високото качество на бетонната настилка, положена от Кемобау.
Магазинът се очаква да отвори врати през есента на 2011 година, където бихте могли лично да се уверите за професионалното изпълнение на бетонната подова настилка от Кемобау Интернационал ООД.